Oude Maaspad Noord afgesloten voor drie weken

In het kader van de bouw van Porthos vinden werkzaamheden plaats. Gedurende drie weken – 14 oktober tot en met 03 november – wordt het Oude Maaspad Noord afgesloten. Houd rekening met langere aanrijtijden en oponthoud. Om de hinder te minimaliseren stemt de aannemer de planning af met andere partijen die in het havengebied aan het werk zijn.

Bereikbaarheid 
Verkeer vanuit Rotterdam richting Plaatweg wordt omgeleid via de op- en afrit van de A15 
bij de Welplaatweg en vervolgens de Hartelbrug richting Spijkenisse/Hoogvliet. Hier keert het verkeer om op de rotonde richting Rotterdam/Maasvlakte, en rijdt terug over de 
Hartelbrug, rechtsaf naar de Plaatweg.  

Verkeer vanaf de Plaatweg richting Rozenburg rijdt richting Hoogvliet, keert op de kruising Aveling om, volgt de borden richting Spijkenisse Europoort over de Botlekbrug, en vervolgens de A15 richting Rozenburg. Verkeer vanaf de Oude Maasweg richting Rotterdam rijdt via Botlekweg, Welplaatweg naar oprit 15 van de A15 richting Rotterdam.

Projectinformatie

Porthos ontwikkelt een project waarbij CO2 van de industrie in de Rotterdamse haven wordt getransporteerd en opgeslagen in uitgeproduceerde gasvelden onder de Noordzee. Het Porthos-systeem is naar verwachting in 2026 operationeel. Voor het zover is, wordt er zo’n 30 kilometer leiding in de grond gelegd. Vervolgens wordt op de bodem van de Noordzee de leiding doorgelegd tot 20 kilometer uit de kust.

Bron: https://www.zuidhollandbereikbaar.nl/werkzaamheden/botlek-oude-maaspad-porthos/fase:0#main

Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie. Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]

Deel dit bericht