Start bouw Stella Nova fase 3 feestelijk gevierd

De herstructurering van het Sterrenkwartier Hoog in Spijkenisse is weer een stap verder met de feestelijke start van de bouw van fase 3 in nieuwbouwproject Stella Nova. Afgelopen donderdag sloegen wethouders Jan Willem Mijnans en Chris Hottentot, Ruud van Nieuwaal (bestuurder Maasdelta Groep), Hanna Laport (bestuurder Zeeuwse Gronden) en Jan Dekker (directeur bij ABB Bouwgroep) de symbolische eerste paal voor het project.

In deze fase worden 113 huurwoningen en 22 koopwoningen gerealiseerd. Hiermee sluit Stella Nova fase 3 naadloos aan bij de eerdere fasen, waarbij wederom veel aandacht is besteed aan duurzame en energiezuinige bouw. Het gevarieerde woningaanbod speelt in op de huidige vraag naar moderne, comfortabele en duurzame woningen, in zowel het koop- als huursegment.

Symbolische start bouw

Wethouder Jan Willem Mijnans van Wonen en wethouder Chris Hottentot van Ruimtelijke Ontwikkeling over de vernieuwing van Sterrenkwartier Hoog: “Deze derde fase markeert een belangrijk moment in de transformatie van het Sterrenkwartier. Het project biedt een mooie variatie aan woningen die niet alleen voldoen aan de huidige woonwensen, maar ook toekomstbestendig zijn door de duurzame bouwmethoden. Met de realisatie van fase 3 komt het nieuwe gezicht van de wijk steeds dichterbij.”

Ruud van Nieuwaal, bestuurder Maasdelta Groep, voegt toe: “De transformatie van het Sterrenkwartier is voor Maasdelta een belangrijk project, waarmee we inspelen op de behoefte aan duurzame en betaalbare huurwoningen in Spijkenisse. We zijn trots dat we in fase 3 met de bouw van maar liefst 113 nieuwe huurwoningen verder bouwen aan een toekomstbestendige woonwijk. Een mooie gedifferentieerde wijk waarin een professionele partij als de Zeeuwse Gronden zorg zal leveren.”

Jan Dekker, directeur bij ABB Bouwgroep, is trots op deze derde fase: “We zijn verheugd dat we wederom kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van Sterrenkwartier Hoog. Met de succesvolle start van deze bouw zijn we weer een stap dichter bij de woondroom van veel gezinnen. We wensen onze collega’s op de bouwplaats veel succes toe.”

Sterrenkwartier Hoog

Sterrenkwartier Hoog, een jaren ’60 woonwijk, ondergaat een grootschalige herstructurering waarbij verouderde flats worden vervangen door een mix van moderne laag- en hoogbouwwoningen. De wijk krijgt daarmee een frisse, eigentijdse uitstraling. De vernieuwing wordt in vier fasen uitgevoerd, waarvan fase 1 en 2 zijn opgeleverd. De bouw van de appartementen in fase 3a is in het tweede kwartaal van dit jaar gestart en nu is de bouw van fase 3b (grondgebonden woningen) ook van start gegaan.

Alle koopwoningen in fase 3 zijn verkocht. De huurwoningen worden, een aantal maanden voor de oplevering, aangeboden via Woonnet Rijnmond.

Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie. Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]

Deel dit bericht