Brielle in top 10 bezienswaardigheden van Nederland

Volgens de lezers van Columbus Travel en In Eigen Land is vestingstad Brielle één van de plekken in Nederland die je gezien móet hebben. In een enquête komt Brielle op plek nummer 8. Daarmee staat Brielle als enige stad tussen bezienswaardigheden zoals het Anne Frank Huis, de Efteling en de Deltawerken.

‘Den Briel’ is een historische vestingstad op de Zuid-Hollandse eilanden met een van de best bewaarde vestingwerken van Nederland. De stad telt meer dan 400 monumenten en is bekend uit de geschiedenisboeken, want ‘op 1 april (1572) verloor Alva zijn Bri(e)l’. Daarmee was Brielle de eerste stad die in de Tachtigjarige Oorlog werd bevrijd van de Spanjaarden.

Het is dan ook niet voor niets een geliefde bestemming voor mensen die ervan houden om in eigen land bijzondere plekken te bezoeken. Mensen die er zijn geweest, vertellen dat ze graag terugkomen vanwege de historische sfeer en gezelligheid.

De historische sfeer, vol verhalen, is in het stadje nog overal terug te vinden: in de sfeervolle straatjes, in de namen van de horecagelegenheden, op de goed bewaarde vestingmuren en in het interactieve museum van de Tachtigjarige Oorlog.

Wil je meer weten over Brielle? Kijk dan op www.beleefbrielle.nl

Bron: Columbus Magazine

Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie. Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]

Deel dit bericht