Fileleed A15 bij Rozenburg moet opgelost

MRDH-bestuurder Simon Fortuyn doet een dringend beroep op Rijkswaterstaat om te zoeken naar extra maatregelen om het fileleed op de A15 bij Rozenburg te beperken.

Simon Fortuyn: “Het gaat hier om een vitale verbinding in de metropoolregio Rotterdam Den Haag: de bereikbaarheid van de Rotterdamse Haven – een belangrijke economische motor in onze regio – en de bereikbaarheid van Voorne-Putten staan stevig onder druk. Veel inwoners van Voorne-Putten zijn afhankelijk van de auto. Mensen komen nu klem te zitten met afspraken thuis en op het werk. Dat kunnen we niet op zijn beloop laten. Gebruik lokale en regionale kennis en verken verdere mogelijkheden om files te voorkomen, nu en ook na de opening van de Maasdeltatunnel.”

Vorige week werd de spitsstrook bij Rozenburg weggehaald. Dit gebeurde vooruitlopend op de aansluiting van de A15 met de nieuwe Blankenburgverbinding. Er zijn nu nog maar twee van de drie rijstroken beschikbaar, wat tot verkeersopstoppingen leidt.

Wethouder Peter Schop van Voorne aan Zee steunt de oproep van Fortuyn: “Rijkswaterstaat laat het bij een oproep om de spits te mijden, maar dat blijkt in de praktijk onvoldoende om de bereikbaarheid te garanderen. Door al deze files zijn onze inwoners veel minder thuis. Het staat dagelijks vast op de A4 vanaf de Beneluxtunnel en op de A15 vanaf knooppunt Vaanplein. Ik reken op minister Madlener. Hij moet toch inzien dat dit zo niet langer kan; ik vraag hem te doen wat moet gebeuren: het probleem oplossen,” aldus Schop.

Ook wethouder Chris Hottentot van de gemeente Nissewaard is niet blij met de situatie. “Rijkswaterstaat heeft de effecten van deze aanpassing flink onderschat,” vindt Hottentot. “Deze regio is kwetsbaar en onze inwoners en ondernemers zijn hier de dupe van. Rijkswaterstaat moet dat beseffen en een oplossing vinden voor deze overlast. Het is te makkelijk om te verwachten dat wij tot 7 december maar moeten volhouden. Dat duurt nog 8,5 weken. Dat is onredelijk en onacceptabel.”

Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie. Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]

Deel dit bericht