Politie-kids actiemiddag in wijk Vogelenzang Spijkenisse

Vanmiddag werd er bij basisschool De Klinker in Spijkenisse een politie-kids actiemiddag gehouden. De groep van ongeveer 20 enthousiaste politie-kids begon om 14:00 uur. De groep werd opgedeeld in vier groepjes, elk met begeleiding van politie/handhaving, en ook JOZ was bij twee groepjes aanwezig. De kinderen deden vier activiteiten: de hindernisbaan, een PD-onderzoek, een zoektocht via de portofoon en voetje leggen.

Bij voetje leggen gaan de kinderen verschillende straten langs om te kijken of er deuren, ramen of schuren openstaan. Blijkt dit het geval te zijn, dan proberen de kinderen samen met de begeleiders eerst contact te leggen met de bewoners. Vervolgens vertellen ze wat ze hebben waargenomen en overhandigen het voetje. Als de bewoner niet thuis is, wordt het voetje ergens in het zicht neergelegd en gaan de kinderen verder met hun zoektocht. Ook deze middag werden meerdere voetjes uitgedeeld. Bij sommige bewoners konden de kinderen zelfs, zonder dat de bewoners het doorhadden, de woning betreden. De bewoners werden hierop geattendeerd en waardeerden het dat dit gedaan werd. Niet iedere bewoner waardeerde de actie. Voor de kinderen was het wederom een geslaagde dag.

Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie. Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]

Deel dit bericht