Spijkenisse spoelt slechte competitiestart van zich af met overwinning op VOC

Spijkenisse weet weer wat winnen is. Na de succesvolle bekerpoule werd tweemaal verloren. Tegen mede-valse starter VOC was Spijkenisse wel gelukkig: 3-1.

De wedstrijd begon goed voor Spijkenisse, dat al in de tweede minuut op voorsprong kwam. Een vrije trap van Dwaite Duurham werd door VOC-doelman Maas Heere in de voeten van Shakur Zichem gebokst, die geen twijfel kende en zeer fraai uithaalde. Na deze openingstreffer was Spijkenisse een aantal keer gevaarlijk voor het VOC-doel te vinden, echter hadden Adair Veiga Lopes (schot naast in een kansrijke twee-tegen-één) en Smally Lake (schot geblokt) het vizier niet helemaal op scherp. VOC liet ook aanvallend van zich horen, maar Ragip Ozrak wist met een katachtige save Spijkenisse op voorsprong te houden.

Vlak voor de thee kwam VOC langszij: een voorzet vanuit het middenveld ging over Dimitri Poortvliet heen en bereikte Felix Verhaar, die vrijstaand rustig kon binnentikken.

Ook in de tweede helft begon Spijkenisse furieus. Smally Lake schoot al na twee minuten na de hervatting met een lastige stuit binnen. Een aantal minuten later leek Adair Veiga Lopes alleen op doel af te kunnen, maar Joost van de Loo hield de spits opzichtig vast en kon met rood inrukken. Veiga Lopes kon even later op herhaling, maar schoof de bal, na een uitstekende actie van Smally Lake, net naast het doel.

Vlak voor tijd leek het duel definitief in het slot gegooid te worden. Jari Bendt bood Dylan de Melo da Silva Goncalves een niet te missen kans, maar op de lijn bracht een van de VOC-verdedigers nog redding. Gelukkig voor de invaller was hij even na deze dot van een kans wel trefzeker. Een uitstekende pass van achteruit van Tiemo de Man werd gecontroleerd, langs Maas Heere gespeeld en binnengetikt.

Spijkenisse – VOC 3-1 (1-1)
2. Shakur Zichem 1-0, 45+ Felix Verhaar 1-1, 46. Smally Lake 2-1, 86. Dylan de Melo da Silva Goncalves 3-1

Spijkenisse: Ragip Ozrak, Etiën Mariana (77. Daan Bourgonje), Morris de Hoog, Dimitri Poortvliet, Glenn Rijsdijk, Alessandro Franzoso (66. Tiemo de Man), Dwaite Duurham (83. Mauro Daviraz), Shakur Zichem, Xander Buitenhek, Adair Veiga Lopes (77. Dylan de Melo da Silva Goncalves), Smally Lake (77. Jari Bendt).

Bekijk de foto’s via het album.

Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie. Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]