Oekraïense ambassadeur op bezoek bij opvanglocatie in Spijkenisse

Op vrijdag 4 oktober bracht de Oekraïense ambassadeur, Oleksandr Karasevych, op uitnodiging van burgemeester Foort van Oosten een bezoek aan de gemeente Nissewaard. Samen met wethouders Martijn Hamerslag en Jan Willem Mijnans bezocht de ambassadeur één van de locaties waar Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen. Het bezoek stond in het teken van de inzet en ondersteuning die de gemeente Nissewaard biedt aan de 275 Oekraïense vluchtelingen die hier sinds maart 2022 verblijven.

De dag begon met een hartelijke ontvangst op het stadhuis in Spijkenisse. Vervolgens bracht het gezelschap een bezoek aan basisschool De Kameleon, waar de kinderen van de Oekraïense vluchtelingen onderwijs volgen. Hier konden de ambassadeur, de burgemeester en de wethouders zien hoe de kinderen zich ontwikkelen en welke ondersteuning ze krijgen om hun onderwijs voort te zetten.

Daarna volgde een bezoek aan de opvanglocatie aan de Bliekstraat, waar de ambassadeur in gesprek ging met de Oekraïners die daar worden opgevangen. De Oekraïners hadden hapjes en een lunch voorbereid voor de ambassadeur en vertelden hem over hun ervaringen in Nissewaard. Zij zijn vooral zeer dankbaar voor de ontvangst en hun verblijf in Nissewaard.

De ambassadeur toonde zich zeer onder de indruk van de manier waarop Nissewaard de opvang en ondersteuning voor de Oekraïense gemeenschap heeft ingericht en bedankte de gemeente voor haar inspanningen en betrokkenheid om de Oekraïners een veilige thuishaven te bieden.

Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie. Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]