Stichting Humanitas Home-Start Nissewaard viert 25 jaar met succesvolle Meet & Greet

Donderdag 26 september vond een feestelijke Meet & Greet plaats ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Stichting Humanitas Home-Start Nissewaard.
De Meet & Greet trok een mooie opkomst van vrijwilligers en gezinnen, maar ook wethouder Hanneke Stengs, verantwoordelijk voor o.a. jeugd, armoede en emancipatie, programmamanager Gerda Groen van Home-Start Nederland, directeur Nico Zijnstra en voorzitter van de Raad van Bestuur Joost Zielstra, beiden van Stichting Humanitas, waren aanwezig. Daarnaast was oud Home-Start coördinator van het eerste uur, Willy de Pijper, erbij. De Meet & Greet werd georganiseerd door coördinatoren Sandra Droger en Nanda Ligthart.

Verhalen, ervaringen en impact
Tijdens de bijeenkomst werden verhalen gedeeld, ervaringen uitgewisseld en werd de impact van Home-Start op het leven van gezinnen belicht. Ook konden de aanwezigen hun tips, gedachten en herinneringen over Home-Start kwijt op vellen papier. Woorden als ‘betrokken’, ‘nodig’, ‘verbinding’ en ‘samenwerking’ kwamen naar voren. Bij de herinneringen voerde de persoonlijke aandacht aan de vrijwilligers door de coördinatoren de boventoon. “Bij het aanmelden bij Home-Start werd ik ontvangen door twee enthousiaste, gezellige vrouwen, waardoor ik gestimuleerd werd om mij in te zetten,” aldus een vrijwilliger. Een ander schreef: “De binding, uitwisseling en vriendschappen zijn super waardevol!”

Het belang van (nieuwe) vrijwilligers
Een belangrijk thema tijdens de Meet & Greet was de rol van vrijwilligers. Coördinatoren Sandra en Nanda benadrukten de waardevolle bijdragen van alle vrijwilligers en bedankten hen voor hun toewijding en inzet. “Het is dankzij onze vrijwilligers dat wij een grote impact kunnen hebben in onze gemeente,” aldus Sandra en Nanda. “We zijn ontzettend dankbaar dat we zoveel mooie vrijwilligers hebben, maar we zijn ook altijd op zoek naar meer! Hopelijk kunnen we de komende maanden nog meer vrijwilligers aan onze organisatie toevoegen.”

Wethouder Hanneke Stengs-Nijhof, die was uitgenodigd voor de bijeenkomst, sprak in haar speech ook haar dankbaarheid uit voor de vrijwilligers en hun rol bij de ondersteuning van ouders met jonge kinderen. “Dankzij deze vrijwilligers kunnen ook ouders die vragen hebben, zich zorgen maken of tegen problemen aanlopen, ergens terecht. Het luisterende oor en de praktische hulp die zij bieden, helpen niet alleen de ouders, maar op de korte en lange termijn ook het kind.” De wethouder hoopt dan ook dat er nog veel meer vrijwilligers bij zullen komen.

Continue inzet
Directeur Nico Zijnstra kijkt met veel enthousiasme terug op de Meet & Greet. “Het was een inspirerende ochtend waarin de gemeenschap samenkwam om de successen van de afgelopen 25 jaar te vieren en vooruit te kijken naar de toekomst,” aldus de directeur. “We blijven ons inzetten voor het ondersteunen van gezinnen. Met de enorme betrokkenheid van vrijwilligers zijn wij ervan overtuigd dat we samen nog veel meer kunnen bereiken.”

Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie. Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]