Repair Café Hoogvliet: al 10 jaar lang een succes

Als je koffiezetapparaat het niet meer doet of de ventilator niet meer aangaat, wat doe je dan? Vervangen is duur, en vaak kan het apparaat nog wel even mee. Duurzaam omgaan met spullen is natuurlijk niet nieuw. Het was Jan Zebel die 10 jaar geleden het Repair Café in Hoogvliet opende. Hij ging met 57 jaar met pensioen en zag zichzelf niet hele dagen thuiszitten. Na jaren op de wijkbus besloot Zebel, nadat hij had gehoord over een ander Repair Café, dat dit een goed idee zou zijn voor Hoogvliet. Afgelopen zaterdag 28 september vierden Zebel en de vrijwilligers in een feestelijke ruimte met slingers en ballonnen het 10-jarig bestaan.

Het is al vroeg druk in het Repair Café. De vrijwilligers hebben het druk: een stofzuiger, koffiemachine en ventilator werden gerepareerd. Annelies van ’t Hul is vrijwilligster van het eerste uur en haalt voldoening uit het helpen van mensen. Tijdens het 10-jarig bestaan was Annelies ook druk bezig met het omzomen van een tafelkleed.

Het Repair Café is iedere laatste zaterdag van de maand geopend tussen 09:00 en 12:00 uur in De Zevensprong aan de Mosoelstraat 20. De vrijwilligers repareren gratis; je moet zelf voor de onderdelen zorgen.

Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie. Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]