Prijzen voor mooiste tuin en grootste pompoen uitgereikt bij volkstuinvereniging Ons Streven

Het afgelopen seizoen hebben de volkstuinders van volkstuinvereniging Ons Streven hard gewerkt aan hun tuinen. Afgelopen zaterdag 28 september was de prijsuitreiking voor de grootste pompoen en de mooiste tuin. Wethouder Martijn Hamerslag kwam de winnaars bekendmaken.

Deze prijsuitreiking vond plaats tijdens de eindejaarsfeesten van de vereniging. Onder een grote tent waren allerlei hapjes te proeven, gemaakt door de leden van Ons Streven. Op een lege maag kun je geen prijzen uitreiken, dus de wethouder maakte eerst een rondje langs de hapjes en proefde het nodige. Dankzij de vele nationaliteiten die een tuin hebben bij de vereniging, waren er ook hapjes uit verschillende culturen te proeven.

Drie vrijwilligers werden in het zonnetje gezet voor hun inzet in de afgelopen tijd. Wethouder Hamerslag vroeg eerst om een applaus voor iedereen die zich heeft ingezet, omdat met gezamenlijke inspanning een geweldige prestatie is neergezet.

Voor de prijsuitreiking van de grootste pompoen gold eigenlijk maar één belangrijke regel: het hoogste gewicht wint. De pompoen van Maese en Evelyn woog 40 kilo en won dan ook de eerste prijs. De tweede prijs ging naar Johnny, met een pompoen van 25 kilo, en de derde prijs naar Edwin met een pompoen van 16 kilo. Ook de kleinste pompoen, van Dyiano, kreeg een prijs(je).

Voor de beoordeling van de mooiste tuin waren er meer regels. Een commissie heeft het hele jaar door meerdere keren de tuinen beoordeeld. Alle beoordelingen moesten goed zijn om mee te blijven doen. Dit resulteerde in de volgende uitslag:

De 3e prijs was voor Henk van tuin 67, die in korte tijd een nette, strakke tuin heeft gecreëerd die netjes en verzorgd is. De 2e prijs ging naar Nelleke van tuin 19, met een mooie, diverse tuin waarin aandacht is besteed aan biologisch tuinieren. De 1e prijs was voor Yvonne van tuin 52, met een goed onderhouden tuin waaraan veel aandacht is besteed en die met zorg is onderhouden.

Als beste nieuwkomer kreeg Niels van tuin 44 de complimenten. In korte tijd heeft hij een nette tuin gerealiseerd, die als ”voorbeeldtuin” werd geprezen.

Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie. Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]