Sportverenigingen Geuzenpark Brielle verzelfstandigen

De drie sportverenigingen op het Geuzenpark in Brielle gaan verzelfstandigen. De gemeenteraad van Voorne aan Zee stemde afgelopen donderdag in met het voorstel hiervoor. Het voorstel van het college van burgemeester en wethouders is tot stand gekomen na een positief traject in de afgelopen jaren tussen de gemeente en de drie sportverenigingen. Het besluit tot verzelfstandiging is in lijn met het aankomende Sport- en Beweegbeleid Voorne aan Zee.

Door de verzelfstandiging zijn de verenigingen zelf verantwoordelijk voor hun eigen voorzieningen op het sportpark en het waarborgen van de kwaliteit daarvan. Wethouder Daan van Orselen (sport): “Hierdoor ontstaat meer ruimte voor nieuwe maatschappelijke samenwerkingsverbanden. Verenigingen kunnen inzetten op zelfwerkzaamheid, gezamenlijk slimmer inkopen, het organiseren van het onderhoud en het onderverhuren van de sportaccommodatie aan bijvoorbeeld scholen. Zo geven we de verenigingen meer toekomstperspectief.”

De gemeente blijft actief de kwaliteit van de velden en de juiste besteding van onderhoudsvergoedingen en subsidies monitoren.

Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie. Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]