Kat op het dak in Zuidland; brandweer zet water in

De brandweer is vanavond voor een klassieke melding opgeroepen naar de Slijpsteen in Zuidland: een kat op het dak. De eigenaren hadden al alles op alles gezet om de kat te vangen, maar tevergeefs. De kat was via het dakraam naar buiten geklommen: misschien iets te nieuwsgierig… Bij aankomst van de brandweer zat de kat op een relatief makkelijke plek, namelijk op de hoek van de dakgoot. Maar toen een brandweerman met de trap naar boven kwam, werd het toch even te veel. De kat rende door de dakgoot en ging een paar huizen verder zitten.

De brandweer besloot om een wat grover middel in te zetten: water. En dit hielp… Alleen was het een slimme kat en ging deze onder de zonnepanelen zitten, lekker droog. Maar toen hieronder ook water werd gespoten, was het toch iets te veel en rende de kat de goede kant op. Het beestje probeerde op het einde over de zonnepanelen naar boven te glijden, en de eigenaresse kon het vanuit het dakraam in het nekvel grijpen en zo naar binnen brengen.

De kinderen mochten achteraf de brandweer nog een beetje helpen om de slang weer in de brandweerwagen te krijgen.

Bron: Nieuws op beeld

Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie. Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]