Verkeerscontrole Maaswijk, meerdere bekeuringen uitgeschreven

De politie heeft zaterdagavond een verkeerscontrole gehouden in de Maaswijk en omgeving naar aanleiding van aanhoudende overlast door scooters, fatbikes en auto’s. In samenwerking met de verkeerspolitie werden zo’n 25 voertuigen gecontroleerd. Hierbij zijn diverse boetes uitgeschreven, onder andere voor snelheidsovertredingen, het rijden op een elektrische step, opgevoerde scooters en auto’s die te veel geluid produceerden.

Eerder op de dag vond er ook al een controle plaats in de omgeving van de Baljuwlaan en de Groene Kruisweg. Voertuigen werden daarbij gecontroleerd op de parkeerplaats aan de C. Villeriuslaan.

Omwonenden die overlast ervaren, konden de actie waarderen. Een ouder was het echter niet eens met de bekeuring die haar kind had gekregen. “Ik weet dat zo’n stepje niet mag, maar je had ook kunnen waarschuwen,” was haar reactie naar de agent. Een jongen die met zijn scooter op de rollerbank moest, maakte zich geen zorgen. “Hij loopt 49, dat weet ik heel zeker.” De jongen filmde de controle en kreeg gelijk: 49 km/u kwam op het display van de rollerbank te staan.

Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie. Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]