Kerstkaartenactie voor eenzame ouderen: Doel is 20.000 kaarten schrijven

Dinsdagavond 15 oktober stond de kerstboom al op en werden de eerste kerstkaarten geschreven. Het waren 16 vrijwilligers die deze eerste avond als doel hadden om 800 kerstkaarten te schrijven voor eenzame ouderen in Rotterdam, maar ook in Nissewaard en Voorne aan Zee. Vorig jaar waren de initiatiefnemers Yvonne en Adrie Nieuwland begonnen met de kerstkaartenactie; toen werden er zo’n 12.000 kerstkaarten geschreven en bezorgd.

Dit jaar hoopte de organisatie 20.000 kerstkaarten te kunnen schrijven. Daarvoor waren dus meer kerstkaarten en vrijwilligers nodig die wilden helpen met het schrijven. In Hoogvliet werden de kerstkaarten aan een grote tafel geschreven. De ruimte was al helemaal in kerstsfeer, met zelfs kerstmuziek op de achtergrond.

Bert is samen met zijn vrouw voor het tweede jaar vrijwilliger. Hij vindt het belangrijk dat de kerstkaarten worden geschreven voor eenzame ouderen. Hij heeft zelf in zijn omgeving gezien wat eenzaamheid doet, en hij hoopt met de kaarten tijdens de kerstdagen een zonnetje te kunnen brengen.

Het ontstaan van de actie
De organisatie “Samen Tegen Eenzaamheid Rijnmond” was twee jaar geleden ontstaan uit een idee van oprichtster Yvonne Nieuwland en haar man Adrie. Yvonne had rond kerst 2022 een item op televisie gezien, waarin een oma en haar kleindochter vertelden dat zij al een aantal jaren kerstkaarten stuurden naar eenzame ouderen, omdat deze mensen, in wat voor hen vaak de donkerste dagen van het jaar waren, wel een extra steuntje in de rug konden gebruiken. Na een zoektocht op internet kwamen Adrie en Yvonne erachter dat er alleen al in Rotterdam zo’n 50.000 eenzame ouderen zijn. Meer was er niet nodig om een oproep te plaatsen om kerstkaarten in te zamelen en te gaan starten.

Aanmelden als schrijver
Wie vrijwilliger wilde worden en helpen met het schrijven van kerstkaarten, kon zich aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected], te bellen of een WhatsApp-bericht te sturen naar 06-17626320, of door direct het formulier op de website in te vullen.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie. Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]

Deel dit bericht