Gemeente Nissewaard doneert aan Voedselbank Spijkenisse

In het kader van de Week tegen Armoede en Wereldvoedseldag
heeft de gemeente Nissewaard met een inzamelingsactie negen kratten, gevuld met food- en non-foodproducten, gedoneerd aan de Voedselbank Spijkenisse. Op 17 oktober heeft wethouder Hanneke Stengs-Nijhof, verantwoordelijk voor zorg, onderwijs, werk en inkomen, de producten namens de gemeente overhandigd.

Inzamelingsactie succesvol dankzij betrokkenheid medewerkers
De inzamelingsactie vond plaats van 9 tot 16 oktober en was gericht op het verzamelen van lang houdbare producten zoals blikgroenten, soep, ontbijtgranen, en non-foodproducten zoals wasmiddel en deodorant. De medewerkers van de gemeente droegen hun steentje bij door de kratten te vullen.
Wethouder Stengs-Nijhof sprak tijdens de overhandiging haar waardering uit voor de betrokkenheid van de medewerkers: “Het is prachtig om te zien hoe al onze medewerkers zich inzetten voor deze actie. Samen hebben we een mooi gebaar gemaakt om de gezinnen die het moeilijk hebben te ondersteunen. Dit laat zien dat we als gemeenschap oog hebben voor elkaar.”

Armoede en voedselonzekerheid blijven een probleem
Hoewel de actie een succes is, blijft armoede een probleem in Nissewaard en daarbuiten. De wethouder benadrukt dan ook het waardevolle werk van de Voedselbank: “Helaas leven nog veel gezinnen in armoede, ook in onze gemeente. Voor sommigen is voedsel niet meer betaalbaar. Dat maakt het werk van de Voedselbank zo ontzettend belangrijk. We zijn dankbaar dat zij onze inwoners bijstaan en hopen dat we met deze actie iets kunnen bijdragen aan hun goede werk.”

Gemeente blijft armoedebewustzijn stimuleren
De gemeente Nissewaard streeft naar een samenleving waarin iedereen gelijke kansen heeft en kan meedoen, zonder belemmering door geldzorgen, armoede of schulden. Om dit te bereiken, biedt de gemeente ondersteuning aan inwoners met een laag inkomen, weinig spaargeld of schulden. Daarom zijn er verschillende financiële regelingen beschikbaar voor inwoners met een laag inkomen en kunnen zij altijd terecht bij de Voedselbank. Tegelijkertijd gaat de steun van de gemeente verder. Inwoners kunnen ook rekenen op gratis advies, hulp en voorlichting om mee te kunnen doen aan de samenleving. Wethouder Stengs-Nijhof benadrukte tijdens de overhandiging de samenwerking met maatschappelijke partners, zoals de Voedselbank.

Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie. Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]

Deel dit bericht