Cameratoezicht uitgebreid naar gebied rondom metrostation Spijkenisse Centrum

Het busstation, gelegen onder het metrostation Spijkenisse Centrum, is sinds deze week voorzien van camera’s. De camera’s zijn bedoeld om het veiligheidsgevoel te vergroten. De beelden kunnen worden gebruikt bij verstoringen van de openbare orde. Eerder werd ook het gebied rondom metrostation Heemraadlaan voorzien van camera’s. Daarnaast hangen er camera’s in het uitgaansgebied in het centrum van Spijkenisse en bij winkelcentrum Akkerhof.

Sinds 2001 is er cameratoezicht in Spijkenisse. Door de wetgever wordt cameratoezicht gezien als een laatste redmiddel bij verstoringen van de openbare orde en als een aanvullend middel op bestaande maatregelen. Om bewoners te informeren over het gebruik van de camera’s zijn er borden geplaatst.

De beelden worden in de regio Rotterdam twee weken opgeslagen. Cameratoezicht rondom metrostations is een van de acties die in het coalitieakkoord van het college is opgenomen.

Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie. Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]