Terugblik: Open Monumentendag Nissewaard 2024

Afgelopen weekend stond Nissewaard in het teken van Open Monumentendag. Door de hele gemeente waren er volop activiteiten voor jong en oud. Bezoekers kregen de kans om diverse historische locaties te ontdekken en meer te leren over het cultureel erfgoed van de regio. Van indrukwekkende gebouwen tot bijzondere rondleidingen, er was voor iedereen iets te beleven. Hieronder is een overzicht te zien van enkele van de bezochte locaties.

Foto’s: Lars de Jong

De Bernissemolen, Geervliet

Het eerste bezoek van de dag was aan de Bernissemolen. Hier werden bezoekers vol enthousiasme onthaald door de huidige bewoners van de molen. Dit werd opgevolgd door een kleine rondleiding door de molenaars.

Ruïne van kasteel Ravesteyn, Heenvliet

De Ruïne is omringd door een slotgracht. Het bevindt zich op een prachtig landgoed. Op het landgoed zijn ook nog diverse sculpturen, keramieken en andere kunstobjecten te vinden. Dit was zeker het uitstapje waard. Het uitzicht vanaf bovenin de ruïne is echt een aanrader

Hersteld-hervormde kerk Abbenbroek

In de Dorpskerk waren diverse lekkernijen te koop. Zoals zelfgemaakte cake en cupcakes. Zeer gezellige kerk om te bezoeken.

Molen De Hoop, Abbenbroek

Er miste iets aan deze molen, de wieken! Ze zijn deze momenteel aan het restaureren. Volgend jaar hoop ik deze te mogen aanschouwen. Deze molen was ook zeker het bezoek waard. Super gezellige mensen!

Dorpskerk Zuidland

Prachtige kerk van binnen, maar ook van buiten! Lichtinval binnenin de kerk was schitterend.

Molen de Arend, Zuidland

Ze hadden hier een zeer indrukwekkend assortiment aan beslagmixen, meel en diverse andere producten.

Witte kerkje, Simonshaven

Het laatste bezoek van de dag. Het typische witte kerkje in Simonshaven. Hier werd ik bij binnenkomst begroet door orgelmuziek. Ze hadden hier zelfs een bijbel liggen uit 1663. Het was zeer interessant om zo’n oud boek te mogen zien. Lezen bleek echter een uitdaging, gezien het verschil met de huidige taal.

Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie. Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]

Deel dit bericht