Kunst en cultuur in Hoogvliet: ontmoetingen met lokale talenten

Afgelopen weekend was er in Hoogvliet weer de Kunst & Cultuurroute, georganiseerd door Victoria Pompa. Tijdens de Kunst & Cultuurroute kun je kunstenaars ontmoeten en ontdekken hoe cultuurrijk Hoogvliet is. Kunstenaar Jan van Noort deed vorig jaar ook mee, en zijn werk was dit jaar te bewonderen in het Huis van de Wijk “De Zevensprong”. Het werk van Van Noort laat zich omschrijven als abstract, en hij zelf vergelijkt het met de kubuswoningen in Rotterdam. “Ik vind het leuk dat je in mijn schilderijen moet zoeken: waar is een paadje en waar kun je langs.”

In De Siloam zat (amateur)fotograaf Hans van Helden. Veel Hoogvlieters zullen hem kennen en regelmatig zien rijden op zijn scootmobiel. Veel van zijn werk maakt hij langs de Oude Maas, maar eigenlijk is heel Hoogvliet en omgeving zijn werkgebied. Zoals Hans zelf zegt: “Ik ken bijna iedere vierkante meter.” Wanneer Hans op zijn scootmobiel rijdt, valt hem vanuit zijn ooghoek vaak iets op, en dan denkt hij: “Daar moet ik nog even gaan kijken.” Die uitstapjes hebben Hans al zo’n 14.000 foto’s opgeleverd, die nu in zijn archief zitten.

Ook bij muziekschool Choys Lessons konden bezoekers terecht, aan de Foeliestraat 16 in Hoogvliet. Daar konden ze kennismaken met onder andere vergeten instrumenten. Verder zetten verschillende kunstenaars hun eigen voordeur open om geïnteresseerden te ontvangen. Historisch Hoogvliet was op zaterdag ook onderdeel van de Kunst & Cultuurroute met een tentoonstelling over het openbaar vervoer.

Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie. Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]