Het nieuwe busstation van Spijkenisse Centrum is klaar

Donderdag 12 september is het busstation feestelijk geopend met omwonenden en reizigers. Er waren hapjes, drankjes en activiteiten voor kinderen. De oplevering van het busstation is een van de eerste stappen in een grotere gebiedsontwikkeling van Nissewaard. Vanuit het programma ‘Nissewaard naar 2040’ richt de gemeente zich op ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken, leren en bereikbaarheid.

In het kader van bereikbaarheid is het gebied rondom het metrobusstation Spijkenisse Centrum een belangrijk ontwikkelgebied. Het gemeentebestuur investeert, via de afdelingen projecten, beheer en onderhoud, verkeer en parkeren, circa 1 miljoen euro.

Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH)
De gemeente Nissewaard maakt deel uit van het Verbeterprogramma Ketenmobiliteit, een programma van de MRDH. Hierin zijn meerdere OV-knooppunten benoemd die laag scoren op het gebied van kwaliteitsbeleving, bereikbaarheid en veiligheid. Samen met de MRDH pakten we eerder al station Rodenrijs in Lansingerland en busstation Zuidplein aan. Rotterdam Beurs, een van de drukste metrostations van Nederland, wordt ook verbeterd, net als hier in Nissewaard, waar naast het busstation ook het metrostation wordt aangepakt. De MRDH heeft in september 2022 hiervoor circa tien miljoen euro bijgedragen aan de herinrichting van het metrobusstation.

Regionaal belang
Het metrobusstation Spijkenisse Centrum is van regionaal belang, omdat het het op- en overstappunt is voor veel reizigers. Dagelijks reizen mensen vanaf verschillende plaatsen op het eiland Voorne-Putten naar Rotterdam en verder, en natuurlijk ook andersom. Dankzij de bijdrage van de MRDH, de genoemde afdelingen en het beschikbare krediet vanuit de gemeenteraad wordt dit centrale punt op het eiland heringericht. Hopelijk maakt dit het nog aantrekkelijker om met het openbaar vervoer te reizen. Meer mensen in het OV draagt bij aan een betere bereikbaarheid van de regio en duurzame mobiliteit.

Meer informatie
Download de gratis Nissewaard Bouwt-app om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom het metrobusstation Spijkenisse Centrum.

Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie. Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]