Gezellige burendag op het Symfonieplein

Zaterdag 28 september was er een gezellige burendag op het Symfonieplein in de wijk Vogelenzang-Noord. De feestelijke dag werd georganiseerd door vrijwilligers van de Stichting Bewonersorganisatie Symfonieplein. Wethouder Jeroen Postma bracht de wijk een bezoekje tijdens de burendag. Hij onthulde officieel het nieuwe sportbord aan het voetbal-speelveld aan het plein en opende daarmee de nieuwe speelplek.

Stichting Bewonersorganisatie Symfonieplein

Er was muziek en er waren tal van spelletjes te doen onder begeleiding van vrijwilligers van de bewonersorganisatie. Voor de lekkere trek was er genoeg te verkrijgen in de grote tent die op het plein stond. Door middel van strippenkaarten kon meegedaan worden aan bijvoorbeeld blikgooien of een rondje doen over het springkussen. Ook was VV Simonshaven van de partij; om voetballers in spé te verleiden tot een zo snel mogelijk lange afstand schot op het speelveld. Bij het voetbalveld, voorzien van nieuwe belijningen en asfalt hangt nu een sportbord. Door middel van een QR-code op het bord kunnen spelers hun trucks uitvoeren op het speelveld. Als afsluiting van de middag was er een kinderdisco voor de jongste wijkbewonertjes. Voor de hongerige buurtbewoners en vrijwilligers was er nog de mogelijkheid om bij de pizza bus een pizza te bestellen.

Bianca Nieland van de bewonersorganisatie vertelt: “De Buren dag is eigenlijk de mini-versie van het Zomerfeest.” Dit Zomerfeest staat dan ook al op de agenda voor het komende jaar. Maar eerst staat er nog een ander groot evenement gepland: het Halloweenfeest, wat groots aangepakt wordt in de wijk en waar veel kinderen elk jaar aan mee doen. Tot slot voegt Bianca nog toe: “Wij zijn voor iedereen toegankelijk, kom gewoon met z’n allen!”  

Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie. Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]