Gemeenteraad stelt aanbeveling tot herbenoeming burgemeester Foort van Oosten vast

De gemeenteraad van Nissewaard heeft op woensdag 11 september besloten een positieve aanbeveling te doen aan de commissaris van de Koning over het herbenoemen van burgemeester Foort van Oosten. De commissaris van de Koning brengt nu advies uit aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties over de aanbeveling van de gemeenteraad. De burgemeester wordt uiteindelijk herbenoemd bij Koninklijk Besluit. Op 19 februari 2025 eindigt de eerste ambtstermijn van de burgemeester.

Een burgemeester wordt benoemd voor zes jaar. Na zes jaar komt een burgemeester in aanmerking voor een herbenoeming van zes jaar. Voor het einde van de benoemingstermijn geeft de zittende burgemeester aan of hij of zij voor herbenoeming in aanmerking wil komen. Zo ja, dan vraagt de commissaris van de Koning aan de gemeenteraad om zich een oordeel te vormen over het functioneren van de burgemeester en, bij een positief oordeel, een aanbeveling tot herbenoeming vast te stellen. Deze aanbeveling heeft op 11 september 2024 plaatsgevonden.

Burgemeester Foort van Oosten is erg blij met de aanbeveling tot herbenoeming. 

Ik heb het ontzettend naar mijn zin in Nissewaard en merk dat ik hier veel kan betekenen. De samenwerking met het college en de raad ervaar ik als zeer prettig en ik dank hen voor het vertrouwen dat zij in mij stellen.

Burgemeester Foort van Oosten

De officiële herbenoeming volgt na het Koninklijk Besluit.

Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie. Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]