Fietspuzzeltocht georganiseerd door buurtvereniging Schenkel

Op zondag 8 september organiseerde buurtvereniging Schenkel hun jaarlijkse fietspuzzeltocht. Er kon gekozen worden voor twee afstanden: de 10- of de 20-kilometerroute. Sommige deelnemers reden zelfs 32,5 kilometer, maar moesten al snel toegeven dat dit kwam doordat ze verkeerd waren gereden.

De vragen varieerden en gingen over bekende plekken in Spijkenisse, zoals “Hoe oud is HVS (Hockey Vereniging Spijkenisse)?” en “Wanneer is het vliegtuigmonument geplaatst?”. Ook bij verschillende posten moesten opdrachten worden uitgevoerd, zoals het bibberspiraal. Zowel voor de opdrachten als voor de routevragen waren punten te verdienen.

Bij de 10-kilometerroute waren 24 punten goed voor de eerste plaats, gevolgd door 23 en 20 punten voor respectievelijk de tweede en derde prijs. Bij de 20-kilometerroute was er meer verschil; de winnaar behaalde 35,5 punt, de nummers twee hadden 33,5 punt en met 30,5 punt eindigde de derde deelnemer.

Veel deelnemers wachtten bij de tent aan de Maasboulevard in afwachting van de prijsuitreiking. Naast een wisselbokaal, stond er ook een taart op het spel, evenals cadeaubonnen van lokale ondernemers. Ook voor de tweede en derde prijs waren er door lokale ondernemers prijzen beschikbaar gesteld.

Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie. Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]