Desirée wint fotowedstrijd ”De Industrie in Beeld”

Tijdens de Open Monumentendag opende het Industrieel Belevingsmuseum Nissewaard haar deuren in het oude stadhuis van Spijkenisse. Op zaterdag 14 september om 16:00 uur werden daar ook de winnaars van de Fotowedstrijd “De Industrie in Beeld” bekendgemaakt.

Er waren twee categorieën: de publieksjury en de vakjury. Via Facebook kon iedereen stemmen door het geven van likes op de foto’s. Desirée van Veen van Wijngaarden, met haar foto waarop de avond valt vanaf de toren op de Landtong, kreeg de meeste likes. De tweede plaats ging naar Dennis Visser, die schoorstenen in de industrie fotografeerde. De vakjury was het eens met de publieksjury op Facebook, want ook zij koos de foto’s van Desirée en Dennis in dezelfde volgorde. De derde plaats volgens de publieksjury ging naar Adriaan Schep met zijn foto van “De Saipem 7000”, het grote kraanschip dat in de haven ligt. De vakjury koos de foto van Gerard Hofman als derde, met zijn opname vanuit de Botlek-Maasvlakte.

De foto’s worden in oktober tentoongesteld in de bibliotheek van Spijkenisse. Zowel Desirée als Dennis zijn lid van Club-fotonisse. Alle foto’s zijn nog te bekijken via de Facebookpagina van het Industrieel Belevingsmuseum Nissewaard.

Dennis Visser

Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie. Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]