De gemeente Nissewaard gaat parkeerzones invoeren in en rond het stadscentrum van Spijkenisse

Daarom worden ruim 70 huidige verkeersborden verwijderd en komen er slechts 20 nieuwe borden terug. Dit zorgt voor een rustiger straatbeeld en meer duidelijkheid voor de weggebruikers.

Alleen in de parkeervakken
In de huidige situatie wordt voor iedere straat aangegeven wat de plaatselijke regels voor het parkeren zijn. Op de nieuwe borden wordt voor automobilisten aan het begin van de verschillende toegangswegen tot het centrum duidelijk aangegeven dat zij een parkeerzone binnenrijden waar zij alleen in de parkeervakken mogen parkeren. De gemeente hoopt hiermee het parkeren buiten de parkeervakken in en om het centrum terug te dringen. De parkeerzones gaan in na de plaatsing van de borden in de week van 9 september. Automobilisten kunnen overigens ook goedkoop parkeren in een van de parkeergarages in het centrum.

Overzicht en verkeersveiligheid
Wethouder Jan Willem Mijnans heeft er vertrouwen in dat de verkeersveiligheid met de nieuwe bebording verbetert: “Het is dan voor iedereen nogmaals duidelijk dat in de parkeerzones auto’s alleen in de parkeervakken mogen staan. Dit komt het overzicht in de straten ten goede en daarmee ook de verkeersveiligheid.” Na de plaatsing van de borden krijgen overtreders eerst een waarschuwing, maar na een gewenningsperiode schrijven de parkeerwachten wel direct een boete uit.

Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie. Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]