Aanleg geluidsschermen Heemraadlaan

Maandag 30 september wordt gestart met het verwijderen van enkele stroken bosschages en bomen langs de Heemraadlaan om geluidsschermen te kunnen plaatsen. Na de herinrichting van de weg vorig jaar vormen de geluidsschermen het laatste onderdeel van de reconstructie.

Wens van omwonenden

Uit een geluidsonderzoek bleek al dat geluidsschermen een geschikte optie waren om de overlast van het verkeer op de Heemraadlaan te beperken. De geluidsschermen zijn ook een wens van de omwonenden, vanwege de toename van het verkeer op de Heemraadlaan in de loop der jaren. Wethouder Jan Willem Mijnans is blij deze wens te kunnen vervullen:

“We hebben nu de kans gezien, tegelijk met de plannen voor de reconstructie van de Heemraadlaan, ook de geluidsschermen te realiseren. En dat is goed nieuws voor de omwonenden langs deze belangrijke verkeersweg in Spijkenisse.”

Vier locaties

De geluidsschermen komen op vier locaties: ter hoogte van de Rigolettostraat, aan de noordzijde tussen de Copernicuslaan en de Galileïlaan, aan de noordzijde tussen de Galileïlaan en de Hekelingseweg, en aan de noordzijde tussen de Beukenlaan en de Iepenlaan. Na het plaatsen van de geluidsschermen worden de groenstroken opnieuw ingericht. Het verwijderen van het groen, het plaatsen van de geluidsschermen en het herinrichten van de groenstroken duurt ongeveer drie maanden.

Overlast beperken

De werkzaamheden zullen enige overlast veroorzaken, maar er wordt alles aan gedaan om dit zoveel mogelijk te beperken voor weggebruikers. Zij moeten wel rekening houden met extra reistijd. Om de overlast te verminderen, wordt er buiten de spitstijden gewerkt, namelijk tussen 09:00 uur en 15:00 uur. Verkeersregelaars begeleiden het verkeer dan over één weghelft. Weggebruikers wordt gevraagd geduld te hebben en de aanwijzingen van de verkeersregelaars rustig op te volgen.

Meer informatie

Meer informatie over dit project is te vinden op de projectpagina www.nissewaard.nl/Heemraadlaan, die eind september online staat. Wie op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen of meer informatie wil inzien over de voortgang en verkeersmaatregelen, kan ook de BouwApp downloaden.

Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie. Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]