25.000 euro nodig voor hulphond: Jaimy vraagt steun via doneeractie

Op 14 januari 2019 sloeg het noodlot toe voor Jaimy Damen. Haar oma kwam om het leven bij een verkeersongeval, waar Jaimy zelf getuige van was. Sindsdien kampt Jaimy met hevige paniekaanvallen en nachtmerries. Ondanks intensieve professionele hulp heeft ze posttraumatische stressstoornis (PTSS) ontwikkeld.

Jaimy’s paniekaanvallen worden veroorzaakt door bepaalde triggers, zoals sirenes en het geluid van een (trauma)helikopter. Wanneer deze geluiden zich voordoen, wordt ze direct teruggevoerd naar het ongeluk in 2019. Deze herbelevingen beperken haar in het dagelijks leven, en het is vaak moeilijk om daaruit te ontsnappen.

Een hulphond zou Jaimy enorm kunnen helpen. Zo’n hond kan vroegtijdig herkennen wanneer haar spanning opbouwt en daarmee een paniekaanval voorkomen en de duur verminderen. Voor Jaimy zou het een “mini-therapeut” zijn. Helaas worden de kosten van zo’n hulphond, die oplopen tot ongeveer €25.000, niet gedekt door de verzekering. Dit bedrag is nodig voor de uitgebreide opleiding van de hond, die al vanaf de puppytijd begint. “Je moet hier van pup af aan mee beginnen en zelfs dan moet de pup eerst een test doorstaan,” vertelt Jaimy. Ze heeft momenteel al een Golden Retriever, maar die is niet meer geschikt voor een training.

Om het bedrag bij elkaar te krijgen, is er een doneeractie gestart. Iedereen die wil bijdragen aan het realiseren van een hulphond voor Jaimy kan terecht op de donatie pagina.

Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie. Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]