Man vlucht voor de politie en springt in een sloot

Vrijdagavond rond 23:30 uur is een man aangehouden voor openbare ordeverstoring. Korte tijd daarvoor rende de man vanaf de Markt in Spijkenisse richting het Koningin Julianaplein. Meerdere agenten te voet en op de fiets zette direct de achtervolging in. Toch wist de man in eerste instantie te ontkomen. De aanwezige agenten gaven echter niet op, en meerdere eenheden kwamen ter plaatse om te ondersteunen bij de zoektocht.

In het water aan de Boezembocht/Vaartstraat zag een agent de man uiteindelijk in het water. Meerdere agenten richtten hun zaklamp op de man en sommeerden hem naar de kant te komen. De man besloot eerst naar het midden van de sloot te zwemmen, maar gaf later toch gehoor aan de oproep van de agenten om naar de kant te komen. De plek waar de man aan land kwam, was een afgesloten stuk met een hek. De bewoner, die inmiddels veel agenten bij zijn tuin zag, kwam snel naar buiten om het hek van het slot te halen.

Hierna richtten de agenten een taser op de man en trokken hem uit het water. Eenmaal op het droge zei de man: ”Sorry jongens, dit was niet de bedoeling.” De man is aangehouden voor openbare ordeverstoring. Wat de aanleiding was voor zijn wegrennen, is niet duidelijk. De man is overgebracht naar het politiebureau.

Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie. Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]