Kittens en moederpoes uit ondergrondse container gered

Een buurtbewoner die een patatje wilde gaan halen met haar zoon, hoorde gemiauw uit een ondergrondse container aan de Pelikaanhoek in Spijkenisse. Hierop werd contact opgenomen met de hulpdiensten, die snel ter plaatse kwamen.

In de ondergrondse container voor restafval bleken kittens te zitten. De brandweer heeft uiteindelijk vijf kittens en één moederpoes uit de container kunnen halen. In afwachting van de dierenambulance werden de dieren in een doos opgevangen. Het vermoeden bestaat dat de kittens uit twee verschillende nestjes kwamen. Een van de kittens had nog een stukje navelstreng vastzitten. De dieren zijn in zorgelijke toestand overgedragen aan de dierenambulance. De politie gaat onderzoek doen naar wie de dieren in de container heeft gedaan.

Heeft u zelf informatie over wie de dieren in de container heeft gedaan, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Foto: Jordy van der Boom
Foto: Jordy van der Boom

Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie. Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]