Kitten onder een motorkap in Hoogvliet, bewoners vangen het dier, dierenambulance laat de kat weer vrij, andere organisatie vangt de kat opnieuw

Op zondagmiddag werd een aanhoudend gemiauw gehoord rondom een geparkeerde auto aan de Zuidzijdsedijk in Hoogvliet. Toen het gemiauw ’s avonds nog steeds vanaf dezelfde plek kwam, besloten enkele bewoners opnieuw te luisteren. Ze ontdekten dat het geluid van onder de motorkap van een auto kwam.

Om te voorkomen dat de bestuurder zou vertrekken met een kat onder de motorkap, plaatsten de bewoners een briefje onder de ruitenwisser met de tekst: “Katje onder motorkap. Wij hebben het katje gehoord.”

Omdat het niet meteen duidelijk was van wie de geparkeerde auto was, werd de politie ingeschakeld. De dierenambulance gaf aan pas te kunnen komen als de kat gevangen was. De politie onderzocht de situatie, ze konden de kat wel horen maar niet zien. Via verschillende sociale mediakanalen werd geprobeerd de eigenaar van de auto te bereiken, en de politie benaderde zelfs familieleden om in contact te komen met de eigenaar. Uiteindelijk lukte het om iemand met de autosleutel te vinden. Toen de motorkap werd geopend, was de kat echter niet direct zichtbaar. De kat ontsnapte via de onderkant van de auto en rende weg.

Steeds meer buurtbewoners raakten betrokken bij de poging om de kat te vangen. De kat verstopte zich vervolgens onder een andere geparkeerde auto. Het briefje verhuisde mee van een zwarte naar een rode auto. Ook de eigenaar van de rode auto werd bereikt, maar opnieuw vluchtte de kat na het openen van de motorkap naar een andere auto.

Deze poging met het net mislukte, de kat rende via de voorkant naar een andere auto

Een van de buurtbewoners haalde een groen net, normaal gebruikt voor bomen of struiken, om rondom de auto te spannen. Na meerdere pogingen rende de kat eindelijk het net in. Ondanks dat het dier bijna ontsnapte, slaagden de bewoners erin de kat te vangen en in een transportbox te plaatsen, beschikbaar gesteld door een bewoner met katten.

De dierenambulance werd opnieuw gebeld en controleerde de kat op een chip, wat niet het geval bleek te zijn. De kat werd geschat op ongeveer zes maanden oud.

In de omgeving was een moederpoes met meer kittens gesignaleerd. De organisatie The Raging Kitties was bezig met een vangactie en om die reden werd de publicatie van dit artikel uitgesteld. Maandagavond laat slaagde de organisatie erin de moederpoes en haar kittens te vangen, inclusief het katje dat eerder door de bewoners was gevangen.

De Dierenbescherming liet weten dat de gevangen kat weer was vrijgelaten. Een woordvoerder verklaarde dat in de zomerperiode de opvangcentra vol zitten en verwilderde katten niet worden vastgehouden. Na de zomer worden dergelijke vangacties weer hervat.

The Raging Kitties meldde dat de moederpoes inmiddels weer zwanger was. Deze katten worden nu opgevangen en verzorgd. Mochten de dieren weer vrijgelaten worden dan zullen deze eerst worden gesteriliseerd.

Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie. Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]