Herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog in het Koninkrijk der Nederlanden ”Jongeren opvoeden met de kennis van het verleden”.

Op 15 augustus wordt jaarlijks stilgestaan bij het officiële einde van de Tweede Wereldoorlog in het Koninkrijk der Nederlanden. Ook in Spijkenisse werd deze dag herdacht in de Generatiemoestuin in Spijkenisse Noord, waar de slachtoffers van de oorlog tegen Japan en de Japanse bezetting van Nederlands-Indië werden geëerd.

Tijdens de herdenking werd in een toespraak de blijvende impact van de oorlog benadrukt en het belang om jongeren te onderwijzen over deze donkere periode uit het verleden. Locoburgemeester Jeroen Postma sprak eveneens kort over het belang van herdenken en hoe dit bijdraagt aan het bewustzijn van de geschiedenis.

Na twee minuten stilte ter nagedachtenis aan alle slachtoffers, werd het Wilhelmus gezongen. Het koor van Rumah Oost West verzorgde vervolgens een optreden. Gedichten werden voorgedragen en de herdenking werd afgesloten met het leggen van bloemen.

Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie. Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]