Feestavond tijdens de Kinder Vakantie Spelen

Tijdens de Kinder Vakantie Spelen in Spijkenisse kregen kinderen de kans om te overnachten in de hutten die ze de afgelopen dagen zelf hadden gebouwd. Het avondprogramma ging donderdagavond om 19:00 uur van start en zat boordevol activiteiten, waaronder een derriedouche, muziek, een herrieoptocht, en uiteindelijk het langverwachte slapen in de hutten.

Van 22 juli tot en met 2 augustus konden kinderen door de weeks genieten van de Kinder Vakantie Spelen, dankzij de inzet van een groep enthousiaste vrijwilligers die al 40 jaar deze traditie in stand houden.

De derriedouche was een van de hoogtepunten van de avond. Twee vrijwilligers probeerden de juiste antwoorden te geven op vragen, maar de kinderen hoopten op foutjes, zodat er weer iets over de vrijwilligers heen gegooid kon worden.

De herrieoptocht trok met veel kabaal door Spijkenisse. Met pannendeksels, fluitjes en luid geschreeuw lieten de kinderen van zich horen. Automobilisten die de optocht vanaf de Baljuwlaan zagen, toeterden en zwaaiden enthousiast naar de kinderen.

Na de optocht ging het feest door met een lokale versie van The Mask Singer. Om 23:00 uur was het tijd om naar de hutten te gaan voor de overnachting. De hutten waren waterdicht gemaakt en aangekleed, waardoor de kinderen comfortabel konden slapen. Vrijdagochtend om 07:00 uur werden de kinderen opgehaald, en velen van hen zullen ongetwijfeld nog een dutje hebben gedaan thuis.

Voor de vrijwilligers was het werk nog niet gedaan; alle hutten moesten worden afgebroken en ook de feesttent moest worden opgeruimd. Vrijdagmiddag was er al veel werk verzet, de opruimwerkzaamheden gaan door tot de laatste spijker is opgeruimd.

Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie. Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]