Belevingswoning Hoogvliet geopend: ”Je ruikt de brand”

Woensdagochtend kwam de brandweer met toeters en bellen de Digna Johannaweg op gereden. Dit keer niet omdat er brand was, maar juist om brand te voorkomen. De brandweer bracht de sleutel van de belevingswoning gevestigd op nummer 566.

Je stapt binnen in een woning waar je de gevolgen van een brand van dichtbij kunt ervaren. Vanaf het moment dat je de deur opent, word je omringd door de geur van brand. De zwartgeblakerde muren en verkoolde meubels vertellen een aangrijpend verhaal. Wat is hier gebeurd? Hoe is deze verwoestende brand ontstaan?

Tijdens je bezoek ontdek je hoe je brand kunt voorkomen en leer je wat je moet doen in het geval van een brand. Ga op een interactieve ontdekkingstocht, onderzoek de oorzaken van de brand, en verzamel waardevolle tips om je eigen woning brandveilig te maken. Door het scannen van een code via een tablet kom je meer te weten over de gevaren die gekoppeld zijn aan echte verhalen. Ook kan je in een van de luisterruimtes informatie krijgen.

De belevingswoning is gevestigd aan de Digna Johannaweg 566, 3193 PL, Hoogvliet en beschikbaar gesteld door de woningcoöperatie.

Openingstijden:
Woensdag van 12:00 tot 17:00
Donderdag van 12:00 tot 17:00
Zaterdag van 12:00 tot 16:00

De woning is tot en met 26 oktober 2024 geopend.
De toegang is gratis.

Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie. Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]