Van pallet tot villa tijdens de Kinder Vakantie Spelen

Van 22 juli tot en met 1 augustus zijn er volop activiteiten tijdens de Kinder Vakantie Spelen. Elke dag kunnen kinderen hun creativiteit kwijt bij het knutselen en bouwen van hun eigen hutten. In het huttendorp is goed te zien wie er al jaren ervaring heeft: waar de ene bouwer nog met het dak moet beginnen, is de ander al bezig met de tweede verdieping.

De veiligheid van de hutten wordt voortdurend gecontroleerd door de begeleiders. De kinderen genieten zichtbaar van de vrijheid die ze hebben om hun eigen bouwwerken te creëren. Naast het bouwen zijn er in de tent verschillende knutselactiviteiten waar kinderen aan kunnen deelnemen, zodat iedereen zich kan uitleven, ongeacht hun bouwervaring.

Op maandag was er ook een viswedstrijd, waarbij kinderen onder begeleiding konden kennismaken met vissen. Voor velen was het al een belevenis om een worm aan de haak te doen. Het wachten begon zodra de hengels in het water lagen. “Ik zie mijn dobber niet meer,” riep een meisje. Bij het binnenhalen bleek een brasem de oorzaak te zijn.

Als het weer goed blijft en de hutten veilig zijn, kunnen de kinderen donderdagnacht in hun eigen hutten overnachten. De definitieve beslissing hierover wordt donderdag genomen.

Met deze activiteiten biedt de stichting Kinder Vakantie Spelen Spijkenisse, die al 40 jaar bestaat, een geweldige gelegenheid voor kinderen om samen te werken, te spelen en nieuwe avonturen te beleven.

Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie. Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]