Kat op het dak loopt weg voor redders

Vanmorgen is de brandweer rond 11:15 uur gealarmeerd voor een dier in nood. Het bleek te gaan om een kat genaamd Muffin, die zichzelf in een benarde positie had gebracht door tussen de schoorsteenpijpen op de Sternhoek te klimmen.

Bij aankomst van de brandweer zat Muffin rustig toe te kijken hoe een brandweerman de plaat van de schoorsteen verwijderde. Tot een daadwerkelijke redding kwam het echter niet, want Muffin besloot op eigen houtje over het dak naar de andere kant te wandelen. Ondanks meerdere pogingen van de brandweerlieden om het dier te vangen, bleef de kat hen steeds een stap voor.

Rond 11:50 uur kreeg de brandweer een melding om assistentie te verlenen aan de ambulancedienst, waardoor zij het incident moesten verlaten. Het advies is gegeven om het raam open te laten staan en te kijken of met voer de kat weer terug naar binnen komt.

Foto: Sybmedia

Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie. Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]