Handgranaat ontploft bij woning Vlinderveen

In de nacht van zondag op maandag is geprobeerd een handgranaat naar binnen te gooien bij een woning aan de Vlinderveen. De handgranaat viel echter op straat en ontplofte, waardoor deeltjes door de lucht schoten en ramen van omliggende huizen beschadigden. Er raakte niemand gewond.

Er zijn twee personen geheel in het zwart gekleed weggerend. Zij droegen vermoedelijk ook bivakmutsen. Opmerkelijk is dat op 4 juli en 7 juli al eerder handgranaten voor dezelfde woning werden gevonden, maar deze gingen toen niet af. De woning was al bestuursrechtelijk gesloten.

Naast de handgranaat werd ook de pin op straat gevonden. Er zijn aanwijzingen dat eerst geprobeerd is met een steen een raam op de eerste verdieping in te gooien, wat leidde tot een kapotte ruit. Vervolgens werd de handgranaat richting de eerste verdieping gegooid, maar de handgranaat viel op straat.

Een mobiele camera, die na de eerdere incidenten voor de deur was geplaatst, zou het hele voorval hebben opgenomen. De politie is een onderzoek gestart naar het incident en de daders.

Heeft u informatie die die politie kan helpen, neem dan contact op via 0900-8844 of via meld misdaad anoniem 0800-7000.

De gesloten woning, dichtgetimmerd en een mobiele camera voor de deur
Zowel aan de voor als achterzijde van de woning staat een mobiele camera
Houten platen voor de ramen bij een woning waar eerder twee keer een handgranaat is aangetroffen

Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie. Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]